Seals potvrdili postup výhrou

01.05.2010 14:46

Dnes byl na programu poslední turnaj letošní sezóny. Protože svou účast odřeklo mužstvo SK Aktis Praha, čekal na mužstvo FBK Seals Kladno pouze jeden zápas a to s mužstvem Sokol Žižkov I. První letošní střetnutí s tímto soupeřem kladeňáci nezvládli a odvezli si porážku. Motivací do tohoto zápasu tedy nebyla jen odplata, ale taktéž touha potvrdit postup třemi body a zakončit tak vítězně postupovou sezónu.

 

Kladenští do zápasu nastoupili opět jako opaření. Soupeř byl u každého balónku o krok dřív, což vedlo ke zbytečným faulům, díky kterým se dnes na trestné lavici vystřídali téměř všichni obránci. Ačkoliv zápas nezačali Seals příliš aktivně, byli to právě oni, kdo se ujal vedení. Nicméně Sokol patří ke kvalitnějším mužstvům, a tak netrvalo dlouho a skóre bylo nejenže srovnáno, ale na konce první třetiny bylo žižkovské mužstvo již ve vedení. Do druhé třetiny nastoupili kladeňáci o něco lépe a velice brzy se jim podařilo vyrovnat. Ovšem vyrovnaný stav nevydržel ani minutu, protože aktivnější Sokol záhy opět odskočil o dvě branky. Štestím pro Seals bylo, že se jim ještě do konce téže třetiny podařilo alespoň snížit opět na rozdíl jediné branky. Cíl pro třetí třetinu byl jasný, otočit zápas ve svůj prospěch a zakončit sezónu vítězně. Kladenští začali tento cíl plnit hned v úvodu třetiny, kdy se jim podařilo vyrovnat. Poté se hra přelévala ze strany na stranu ovšem bez gólového efektu. Jako rozhodující se ukázala přesilovka Seals zhruba tři minuty před koncem zápasu. Ačkoliv kladenským stále balónek odskakoval od hokejek, podařilo se jim sehrát přímočarou akci, na jejímž konci byla vedoucí branka. Sokol byl z vývoje evidentně rozhozený, protože za necelých deset sekund inkasovali znovu. Touto brankou byl zápas prakticky rozhodnut. Na konci zápasu tak na světelné tabuli svítil stav 6:4 ve prospěch FBK Seals Kladno.

Tentokrát je nutno vyzdvihnou výkon Standy "Pulce" Prokopa. Který je díky svému předvedenému vákonu velkým příslibem pro nadcházející sezónu. Díky patří samozřejmě věrným fan girls, které vážily cestu i do Prahy.

 

Třetiny: (1:2, 2:2, 3:0)

Branky: Štýbr (Pulec), Mužík (Macík), Mužík (Zajdák), Mužík (Bašta), Bašta (Zajdák), Mužík (Bašta)