Všech šest bodů zůstalo doma

21.03.2010 19:09

Tuto sobotu mělo na programu mužstvo FBK Seals další dva zápasy soutěže. Protože se turnaj konal na Stochově, tedy na domácí půdě, doufali kladeňáci v podporu svých fanoušků.

 

První zápas, ve kterém domácí změřili své síly s mužstvem FBC Pragaves, nezačal z pohledu Seals vůbec dobře. Díky velice vlažnému začátku se dostalo hostující mužstvo během prvních pěti minut do dvoubrankového vedení. Štěstím bylo, že se ještě do konce první třetiny podařilo Seals vstřelit kontaktní branku. Třetina tak skončila stavem 1:2. Do druhé třetiny nastoupili domácí s jediným cílem, zvrátit zápas ve svůj prospěch. Dlouho vycházela snaha domácích naprázdno a chvílemi se zdálo, že je branka hostí zakletá, což dokazovala řada neproměněných šancí a dokonce neschopnost trefit i úplně prázdnou bránu. V polovině zápasu se však toto prokletí podařilo zlomit a kladeňáci konečně vstřelili důležitý vyrovnávací gól. Druhá třetina tak skončila za stavu 2:2, což do následující třetiny slibovalo tuhý boj o konečné vítezství. Dlouho se hra přelévala ze stranu na stranu a šance střídala šanci. Pak přišel zlomový moment zápasu, kdy se trenér Seals rozhodl sestavit jednu silnou pětku a vsadit tak vše na jednu kartu. Tento krok přinesl velice brzy své ovoce, v podobě vedoucí branky, kterou vstřelil nejlepší střelec mužstva Honza Mužík. Tato branka tak dokonala obrat v zápase. Hned za minutu přidal Honza další gól, který znamenal uklidnění ve hře Seals. Protože mužstvo Pragaves již na tyto dvě branky nedokázalo odpovědět, skončil zápas stavem 4:2.

Třetiny: (2:1, 0:1, 0:2)

Branky: Mužík (Macík), Štýbr (Bašta), Mužík (Bašta), Mužík (Bašta)

 

Ve druhém utkání dne se mužstvo Seals střetlo s týmem FC Bíle Hole. Jednoznačným cílem bylo nezopakovat špatný začátek jako v prvním zápase a co nejdříve rozhodnou zápas ve svůj prospěch. Domací začali zápas opravdu silným náporem, který se podařilo přetavit ve vedoucí branku až v polovině třetiny. Protože se ve velice krátkém sledu podařilo přidat další dvě branky, skončila první třetina stavem 3:0.  Hned v úvodu následující třetiny se domácím podařilo třetiny vstřelit další gól, a tak se zdálo, že zápas bude opravdu jednoznačnou záležitostí. Hostující mužstvo však zápas nevzdalo a za necelou minutu se mu podařilo vsítit branku na 4:1. Domácí ovšem nepřipustili žádnou dramatizaci zápasu a jednoznačnou odpovědí na narůstající tlak hostí byl další gól. Druhá třetina skončila za stavu 5:1, čímž se zápas jevil jako rozhodnutý. Ovšem florbal je rychlá hra, kde je možné i zdánlivě ztracený zápas ještě zlomit ve svůj prospěch. Bílé Hole vstřelily hned v úvodu třetí třetiny gól na 5:2 a na hokejky Seals se začala vkrádat mírná nervozita. Všechny pochybnosti však o několik minut později rozptýlil opět Honza Mužík. Tento gól definitivně zlomil mužstvo hostí, kterým se už podařilo jen zkorigovat výsledek na konečných 6:3.

 

Třetiny: (3:0, 2:1, 1:2)

Branky: Štýbr (Bašta), Macík (Lukáč), Bašta (Fujdiar), Macík (Mužík), Štýbr (Bašta), Mužík

 

Do sestavy domácích se vrátil uzdravený útočník Kamil Bašta, který navázal na své výborné výkony před zraněním. Jednoznačnou hvězdou víkendu byl však Dominik Štýbr, kterému se podařilo ve dvou zápasech vstřelit tři branky!!! Po zápase si našel i čas na své fanoušky, kterým rozdával autogramy jako na běžícím pásu. Na závěr je nutné poděkovat fanouškům, kteří dokázali v obou zápasech vytvořit opravdu výbornou kulisu, za což se jim domácí odvděčili ziskem šesti bodů.